Chapeau Woonkringen

Lions doneren mooie geldbedragen aan Chapeau Woonkring Heusden

Woonkring Heusden 2019 foto Lions

Fotobijschrift:
Rob Vinkenvleugel, de huidige voorzitter van Lionsclub Heusden, overhandigde zaterdag de cheque ter waarde van 1250 euro aan Ben Mobach en Jan-Paul Franken, respectievelijk penningmeester en teamleider Chapeau Woonkring Heusden. 

Wat in het vat zit, verzuurt niet. De door Lionsclub Heusden in 2018 gedane belofte om de opbrengst van de BBQ ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan aan Chapeau Woonkring Heusden te schenken, werd zaterdag 29 juni ingelost. De schenking van 1250 euro wordt gebruikt voor de inrichting van de gemeenschappelijke huiskamer in het fonkelnieuwe wooncomplex aan de Nassaulaan in Vlijmen.

President Rob Vinkenvleugel en oud-president Toon Burghouts van Lionsclub Heusden konden zaterdag met eigen ogen zien waaraan het geschonken geldbedrag wordt besteed. Het toeval wilde dat leden van collegaclub Drunen-Langstraat de gedane toezegging om de handen uit de mouwen te steken voor de toekomstige bewoners gestald deden. In de gezamenlijke woonkamer werd driftig gemeten, geboord en geschroefd. De centraal gelegen ruimte op de begane grond was aan het einde van de dag een heel eind op orde. De nieuwe bewoners zullen maandag 1 juli in een gezellig ingerichte woonkamer worden verwelkomd. Op deze dag krijgen zij de sleutel van hun nieuwe appartement eindelijk overhandigd en kan worden begonnen met het inrichten ervan. 

Problematiek
Een Chapeau Woonkring is in het geval van Vlijmen een groep van 17 zelfstandige woningen met elk een oppervlakte van 60 vierkante meter. Elke woning heeft een eigen voordeur, woon- en slaapkamer, keuken en badkamer. De appartementen worden bewoond door mensen met een psychische of psychosociale problematiek. Het team van 11 professionele begeleiders wordt geholpen door mantelzorgers en vrijwilligers.
Het complex bestaat naast de Woonkring-appartementen uit 32 energiezuinige sociale huurwoningen. De exploitatie is in handen van woningcorporatie Woonveste. 

Ouderen
Burghouts vertelde zaterdag bij de overhandiging van het geldbedrag dat de donatie uitstekend past bij het voor 2017 gekozen goede doelen-thema. “Dat jaar stond voor Lionsclub Heusden in het teken van ouderen. Ouderen zijn mantelzorger voor hun nog vaak thuiswonende psychisch kwetsbare kinderen. Door dit begeleid wonen project worden deze ouderen ontlast waardoor zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De 1250 euro worden in Vlijmen dus uitstekend besteed.”

In overleg
Al eerder ontving Chapeau Woonkring Heusden een geldbedrag van ‘Heusden’ en ‘Drunen-Langstraat’. De opbrengst van de jaarlijkse sponsorrally voor klassieke auto’s in de regio Heusden, een gezamenlijk initiatief van de beide serviceclubs, werd vorig jaar juni al aan de Woonkring overhandigd. Chapeau-voorzitter Theo Nelissen laat weten dat er nog geen specifieke bestemming voor de geschonken 6625 euro is gevonden. “We hebben daar bewust mee gewacht tot de bewoners hun intrek in het complex hebben genomen. In overleg met hen gaan we een goede bestemming voor de donatie zoeken.”