Chapeau Woonkringen

Informatie over aanmelden beschermd wonen Tiel

Het wonen in de Chapeau woonvoorziening in Tiel Passewaaij geldt als "beschermd wonen", als bedoeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De uitvoering van die wet ligt bij de gemeente. Voor de gemeente Tiel wordt de regie hierover gevoerd door de centrumgemeente Nijmegen. De toekenning van zorgindicaties is door de gemeente Nijmegen opgedragen aan de GGD Gelderland Zuid.

Kandidaat bewoners, met en zonder indicatie, moeten zich dan ook bij de GGD Gelderland Zuid aanmelden.

Het door de gemeente Nijmegen gehanteerde toegangsproces is beschreven in dit document.

Het aanmeldingsformulier van de gemeente Nijmegen kunt u hier downloaden.

De afdeling beschermd wonen van de GGD Gelderland Zuid is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8:30 tot 12:30 uur via 08 8144 7020.

Om in de Chapeau Woonkring LingeErf te kunnen worden toegelaten, hanteren wij Toelatingsvoorwaarden. Meer daarover leest u op de pagina Organisatie op deze website. Heeft u belangstelling om in de Chapeau Woonkring Tiel te komen wonen, dan kunt u zich hier aanmelden voor de wachtlijst van Chapeau Woonkringen.

De overeenkomst die met de bewoners wordt gesloten, bestaat uit drie elementen, waarvan u de modellen ter oriƫntatie hier kunt downloaden: de Zorg/Huurovereenkomst (tussen de bewoner en Chapeau Woonkring LingeErf), de Raamovereenkomst Zorgverlening (tussen Chapeau en Buro MAKS) en het Individueel Zorgcontract (tussen de bewoner en Buro MAKS).