Chapeau Woonkringen

Nieuwe voorzitter LingeErf stelt zich voor - 28 maart 2019

Driessen

Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Henk Driessen. Geboren en getogen in Tiel. Getrouwd met Annelien. Ik heb in de zorg gewerkt, o.a. als manager in een zorginstelling en als directeur bij een regionale ambulancedienst. Al jarenlang ook actief als politicus voor het CDA o.a. als raadslid. Van 2010 t/m 2018 was ik wethouder in Tiel. In die hoedanigheid heb ik ook kennis gemaakt met het ouderinitiatief Chapeau Woonkringen en LingeErf in het bijzonder. In 2014 kwam een delegatie vertellen wat een Chapeau Woonkring is en dat ze dit ook in Tiel wilden realiseren. In 2016 mocht ik, als wethouder, bij de opening aanwezig zijn. Het is dan ook bijzonder dat ik mij sinds november jl. voorzitter van het bestuur mag noemen. Het was in juni / juli vorig jaar dat Hein van der Sanden mij belde om te vragen of ik dit wilde doen. Ik was inmiddels gestopt als wethouder. Hein zei, Henk echt iets voor jou. Je bent bekend met het initiatief en de achtergronden van de bewoners. Ik gaf toen aan dat ik 3 maanden even niets wilde doen om me in die tijd ook te oriƫnteren op stappen in de toekomst. En na 3 maanden nam Hein weer contact op. Na enkele gesprekken met een delegatie van bestuur en de koepel zei ik uiteindelijk ja.

Nu, zo'n 4 maanden verder, heb ik mijn draai gevonden. Een betrokken bestuur en gepassioneerde medewerkers die dagelijks bezig zijn bij LingeErf. Ook heb ik kennis gemaakt met de meeste bewoners. Dat voelde goed.

Was het de afgelopen jaren juist voor het bestuur de uitdaging om de woonvorm op te zetten, is het nu om deze op een goede manier in stand te houden. Daar wil ik graag aan meewerken.

Met vriendelijke groet,
Henk Driessen