Chapeau Woonkringen

Chapeau Haarlemmermeer, Chapeau Woonkringen en Ons Tweede Thuis hebben op 4 mei 2021 een intentieovereenkomst ondertekend.

Onderzocht gaat worden of Ons Tweede Thuis mogelijkheden ziet om in de nieuw te bouwen Woonkring in Wickevoort de zorgverlener te worden voor de bewoners van Chapeau.

Met de ondertekening is alvast een eerste stap gezet. 

Foto ondertekening intentie ott 01Foto ondertekening intentie ott 02

Om iedereen te informereen over de voortgang vanons project versturen wij regelmatig een emailnieuwsbrief.
U kunt deze nieuwsbrieven op deze pagina lezen. Daar kunt u zich ook aanmelden. 

Een artikel in het Haarlems Dagblad (editie 6 maart 2019) over de samenwerking tussen Chapeau Haarlemmermeer en woningcorporatie Eigen Haard. 

20190306 artikel krant CW Haarlemmermeer

Goed nieuws voor Woonkring Haarlemmermeer. Raad van State heeft alle bezwaren verworpen die omwonenden hadden ingediend tegen de bouw van de wijk 'Landgoed Wickevoort'. Niets staat er nu nog in de weg om te starten met de bouw...

2019 02 07 Haarlems Dagblad

Op maandag 19 november 2018 werd tussen de woningcorporatie Eigen Haard en Chapeau Woonkring Haarlemmermeer de intentie-overeenkomst ondertekend voor de realisatie van een woonvoorziening in de nieuwe wijk Wickevoort in Hoofddorp (Cruquius). Op de foto van links naar rechts: van Chapeau Woonkring Haarlemmermeer de bestuurders Franta Wijchers, Willem Haverkort en Heleen van der Giessen. Daarnaast van Chapeau Woonkringen Joep Munnichs. Geheel rechts op de foto Imke Veltmeijer van Eigen Haard. Niet op deze foto te zien namen deel namens Eigen Haard mevrouw Elke Heidrich en Yvonne van Veen.

181119 ondertekening intentieovereenkomst

Op basis van de huidige verwachtingen zou de bouw van het voor de woonkring Haarlemmermeer bedoelde gebouw medio 2020 kunnen starten en een jaar later worden opgeleverd. Wij zijn erg blij met de samenwerking met Eigen Haard en hopen en vertrouwen op een verdere voorspoedige ontwikkeling van deze plannen.

Chapeau Woonkring Haarlemmermeer is door ING geselecteerd voor een donatie uit het goede doelen fonds. 

De subsidies zijn verdeeld over 5 organisaties met de meeste stemmen die zijn uitgebracht  tussen 22 januari en 11 februari 2018. Dat kon via de website. van  www.helpnederlandvooruit.nl/doel/chapeau-woonkring-haarlemmermeer.

Bij deze alle stemmers bedankt voor de hulp want op zaterdag 10 maart heeft onze stichting een bedrag mogen ontvangen van € 1500,- !

 

Nu, zomer 2018, is een intentieovereenkomst in voorbereiding tussen wooncorporatie Eigen Haard en het bestuur van Chapeau Woonkring Haarlemmermeer voor de realisatie van een gebouw met 22 appartementen op het landgoed Wickevoort van het idyllische dijkdorp Cruquius in de gemeente Haarlemmermeer. Voor dit gebied is het nieuwe bestemmingsplan door de gemeente Haarlemmermeer goedgekeurd. Als het een beetje meezit, zal eind 2018 de eerste paal de grond in gaan. Naar wij hopen wordt dan eind 2019 of begin 2020 het appartementencomplex opgeleverd, waar de Chapeau Woonkring Haarlemmermeer wordt gevestigd.

Lees meer: Doorbraak voor CWHaarlemmermeer

Woonkring Haarlemmermeer

Positie Woonkring