Chapeau Woonkringen

Met ingang van 2 december 2019 is mevrouw Olga Van Tilburg-Suppers toegetreden tot het bestuur van Chapeau Woonkring LingeErf. In deze bijlage stelt zij zich graag aan u voor. Wij heten Olga van harte welkom bij Chapeau en wensen haar veel succes!  

Foto Olga bij introductie bestuur LingeErf

Driessen

Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Henk Driessen. Geboren en getogen in Tiel. Getrouwd met Annelien. Ik heb in de zorg gewerkt, o.a. als manager in een zorginstelling en als directeur bij een regionale ambulancedienst. Al jarenlang ook actief als politicus voor het CDA o.a. als raadslid. Van 2010 t/m 2018 was ik wethouder in Tiel. In die hoedanigheid heb ik ook kennis gemaakt met het ouderinitiatief Chapeau Woonkringen en LingeErf in het bijzonder. In 2014 kwam een delegatie vertellen wat een Chapeau Woonkring is en dat ze dit ook in Tiel wilden realiseren. In 2016 mocht ik, als wethouder, bij de opening aanwezig zijn. Het is dan ook bijzonder dat ik mij sinds november jl. voorzitter van het bestuur mag noemen. Het was in juni / juli vorig jaar dat Hein van der Sanden mij belde om te vragen of ik dit wilde doen. Ik was inmiddels gestopt als wethouder. Hein zei, Henk echt iets voor jou. Je bent bekend met het initiatief en de achtergronden van de bewoners. Ik gaf toen aan dat ik 3 maanden even niets wilde doen om me in die tijd ook te oriënteren op stappen in de toekomst. En na 3 maanden nam Hein weer contact op. Na enkele gesprekken met een delegatie van bestuur en de koepel zei ik uiteindelijk ja.

Nu, zo'n 4 maanden verder, heb ik mijn draai gevonden. Een betrokken bestuur en gepassioneerde medewerkers die dagelijks bezig zijn bij LingeErf. Ook heb ik kennis gemaakt met de meeste bewoners. Dat voelde goed.

Was het de afgelopen jaren juist voor het bestuur de uitdaging om de woonvorm op te zetten, is het nu om deze op een goede manier in stand te houden. Daar wil ik graag aan meewerken.

Met vriendelijke groet,
Henk Driessen 

De nieuwsbrief nummer 8 van LingeErf is verschenen

U kunt hem hier downloaden.
Of bekijk hem online op deze plek
Onder "Nieuwsbrieven" in het rechter menu kunt u zich aanmelden voor de Nieuwsbrieven en alle Nieuwsbrieven lezen.

Nieuwsbrief nummer 7 van Chapeau Woonkring LingeErf is verschenen en kan hier gedownload worden.

Klik hier voor de al eerder verschenen Nieuwsbrieven.

161006 Opening LingeErf
Op 6 oktober 2016 werd de woonkring in Tiel feestelijk geopend. Alle 16 bewoners en een flink aantal genodigden waren aanwezig. De voorzitter van Chapeau Woonkring LingeErf, de heer Hein van der Sanden, hield een gloedvolle toespraak over het hele langdurige traject dat uiteindelijk toch tot het gewenste resultaat heeft geleid, een prachtige woonvoorziening met 16 zelfstandige woningen en met een gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners samen kunnen komen en waar ook de begeleiding haar kantoortje heeft. Hierna kwam de heer Tjapko van Dalen aan het woord, directeur-bestuurder van de woningcorporatie Kleurrijk Wonen, met wie in een zeer goede samenwerking dit project kon worden gerealiseerd.

De officiële opening werd vervolgens verricht door professor mevrouw Wiepke Cahn, die verbonden is aan het UMC Utrecht en met wie Chapeau Woonkringen al een flink aantal jaren een hechte samenwerking heeft. Zij sprak warme woorden over de activiteiten van Chapeau en van Chapeau LingeErf in het bijzonder.