Chapeau Woonkringen

Mijn naam is Wim Nikkelen (66) en ik ben op 13 April 2021 toegetreden als bestuurslid van het lokale bestuur van Chapeau Woonkring LingeErf. Geboren en getogen in Nijmegen, maar alweer 32 jaar woonachtig in Tiel. Na een technische opleiding ben ik gaan werken in de retail. De laatste 25 jaar, tot aan mijn pre-pensioen, heb ik diverse sales functies vervuld bij de grootste brouwerij van Nederland. 

Naast bestuurslid bij LingeErf ben ik ook als vrijwilliger actief bij de Stichting Techniekwedstrijd Rivierenland, het Marechaussee museum in Buren (Gelderland), en ben ik als energiecoach verbonden aan het Energieloket Rivierenland.

Aangezien onze zoon al vanaf de opening in 2016 bij Chapeau LingeErf woont, heb ik meteen positief gereageerd toen ik werd benaderd om bestuurslid van LingeErf te worden. Het is mijns inziens belangrijk en van extra toegevoegde waarde, dat er ook naasten van de bewoners in het lokale bestuur vertegenwoordigd zijn. 

Foto Wim Nikkelen website

Foto Antonin de Waard

Mijn naam is Antonin de Waard (56) en op 2 apri 2020 voorgesteld als kandidaat bestuurslid van het lokale bestuur van Chapeau Woonkring LingeErf in Tiel. Geboren in Nijmegen en woonachtig in Wijchen. Eind jaren '80 opgeleid tot psychiatrisch verpleegkundige in Venray en van 1996 tot 2014 werkzaam geweeest in de regio Nijmegen als verpleegkundige in een ouderenkliniek en later als ambulant verpleegkundige en Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Vanaf 2014 werk ik in een aantal huisartsenpraktijken als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH GGZ) en als consulent in het sociaal domein.

Naast mijn betaalde werkzaamheden ben ik ook als vrijwillig bestuurslid actief bij een sportvereniging. Ik werd opmerkzaam gemaakt op Chapeau Woonkringen door een oud collega van mijzelf en voormalig bestuurslid van Chapeau Woonkring LingeErf. Haar enthousiasme werkte dermate aanstekelijk dat ik mij meer ben gaan verdiepen. Een mooi initiatief om mensen met een psychische kwetsbaarheid zelfstandig te laten wonen met begeleiding. Vanuit mijn achtergrond wil ik daar graag een positieve bijdrage aan leveren. 

Ik hoop dat wij elkaar na deze moeilijke (Corona-) periode waarin de samenleving momenteel verkeert, gauw eens kunnen ontmoeten.

Met ingang van 2 december 2019 is mevrouw Olga Van Tilburg-Suppers toegetreden tot het bestuur van Chapeau Woonkring LingeErf. In deze bijlage stelt zij zich graag aan u voor. Wij heten Olga van harte welkom bij Chapeau en wensen haar veel succes!  

Foto Olga bij introductie bestuur LingeErf

Driessen

Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Henk Driessen. Geboren en getogen in Tiel. Getrouwd met Annelien. Ik heb in de zorg gewerkt, o.a. als manager in een zorginstelling en als directeur bij een regionale ambulancedienst. Al jarenlang ook actief als politicus voor het CDA o.a. als raadslid. Van 2010 t/m 2018 was ik wethouder in Tiel. In die hoedanigheid heb ik ook kennis gemaakt met het ouderinitiatief Chapeau Woonkringen en LingeErf in het bijzonder. In 2014 kwam een delegatie vertellen wat een Chapeau Woonkring is en dat ze dit ook in Tiel wilden realiseren. In 2016 mocht ik, als wethouder, bij de opening aanwezig zijn. Het is dan ook bijzonder dat ik mij sinds november jl. voorzitter van het bestuur mag noemen. Het was in juni / juli vorig jaar dat Hein van der Sanden mij belde om te vragen of ik dit wilde doen. Ik was inmiddels gestopt als wethouder. Hein zei, Henk echt iets voor jou. Je bent bekend met het initiatief en de achtergronden van de bewoners. Ik gaf toen aan dat ik 3 maanden even niets wilde doen om me in die tijd ook te oriƫnteren op stappen in de toekomst. En na 3 maanden nam Hein weer contact op. Na enkele gesprekken met een delegatie van bestuur en de koepel zei ik uiteindelijk ja.

Nu, zo'n 4 maanden verder, heb ik mijn draai gevonden. Een betrokken bestuur en gepassioneerde medewerkers die dagelijks bezig zijn bij LingeErf. Ook heb ik kennis gemaakt met de meeste bewoners. Dat voelde goed.

Was het de afgelopen jaren juist voor het bestuur de uitdaging om de woonvorm op te zetten, is het nu om deze op een goede manier in stand te houden. Daar wil ik graag aan meewerken.

Met vriendelijke groet,
Henk Driessen 

De nieuwsbrief nummer 8 van LingeErf is verschenen

U kunt hem hier downloaden.
Of bekijk hem online op deze plek
Onder "Nieuwsbrieven" in het rechter menu kunt u zich aanmelden voor de Nieuwsbrieven en alle Nieuwsbrieven lezen.