Chapeau Woonkringen

Paneel onthuld op de gevel van de woonkring in Tilburg

Op vrijdag 23 februari vond een kleine maar niet onbelangrijke gebeurtenis plaats in de nieuwe woonkring aan de Goirkestraat in Tilburg. Daar was een aantal mensen aanwezig, dat aan de wieg heeft gestaan van de totstandkoming van dit mooie gebouw: de architect Walter van der Hamsvoord van architectenbureau DAT, de projectleider Lodewijk Verleisdonk van Tilburgse Woonstichting Tiwos, de directeur van Bouwbedrijf Hendriks Coppelmans Bart Hendriks en een flink aantal van zijn medewerkers, het begeleidingsteam van Buro MAKS en de teamleidster Loes Verstappen, de directeur van Buro MAKS Nelleke Willemstein en haar man, Leo Hulsebos en Camiel Rommens van de raad van toezicht en Joep Munnichs en Jos van Oyen van de raad van bestuur van Chapeau Woonkringen, en vanzelfsprekend het voltallige bestuur van de lokale Chapeau Woonkring Tilburg: Frank Bouwmeester, Leo Hamers en Hein van der Sanden.

Een officiƫle opening was het niet: die komt later nog wel. Maar het was wel een gelegenheid om een flink aantal van degenen die hard gewerkt hebben aan de totstandkoming, uit te nodigen om stil te staan bij het bereikte mooie resultaat.

De Tilburgse dichter JACE van de Ven heeft een aantal jaren geleden een gedicht geschreven 'De stad van toen', dat verhaalt van het verleden van de plek waar dit mooie gebouw nu staat, destijds het centrum van de Tilburgse textielindustrie. Dit gedicht is afgedrukt op een paneel dat bevestigd is aan de gevel van het gebouw. Klik hier voor een foto-impressie van de gebeurtenis en voor de tekst van het gedicht.