Chapeau Woonkringen

Woongebouw aan de Aardbeivlinder in Tiel Passewaaij

In de wijk Passewaaij in Tiel is door woningcorporatie Kleurrijk Wonen aan de Aardbeivlinder een appartementengebouw gerealiseerd, bestaande uit 28 appartementen. Vanaf juli 2016 zijn 18 van   deze appartementen in gebruik door Chapeau Woonkring LingeErf, twee als gemeenschappelijke huiskamer, de overige 16 door individuele bewoners. 

De woningen zijn bestemd voor mensen die weliswaar een kwetsbaarheid voor psychose bezitten, maar die in staat zijn om met de juiste begeleiding zelfstandig te wonen. De begeleiding wordt geleverd door een professionele zorgaanbieder, die door de koepelstichting Chapeau Woonkringen, samen met Chapeau Woonkring LingeErf, wordt gecontracteerd. In geval van LingeErf wordt deze begeleiding geleverd door Buro MAKS uit Tilburg, in ieder geval tot juli 2021. De kosten van de begeleiding worden door de bewoners gezamenlijk gedragen, bekostigd uit PGB-gelden (Wmo).

Om een beeld te krijgen van het gebouw, kun je hier een tekening van de zuidgevel en van de noordgevel downloaden.

Een plattegrond van een appartement kun je hier downloaden en dit overzicht toont de indeling van het appartementengebouw.