Chapeau Woonkringen

WAAR ZIJN WE DE AFGELOPEN PERIODE MEE BEZIG GEWEEST?

Wij als bestuur van Chapeau Woonkring Oss hebben geanticipeerd op de komende gemeenteraadsverkiezingen. We hebben de fractievoorzitters van de politieke partijen aan geschreven. Wij vinden het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid van de gemeenten om zorg te dragen voor alle inwoners. Wij hebben aandacht gevraagd voor mensen met een psychische kwetsbaarheid omdat wij van mening zijn dat deze mensen zo volwaardig en zelfstandig mogelijk zouden moeten kunnen wonen. Het is niet meer van deze tijd om deze mensen ergens achteraf in een klein kamertje te laten wonen binnen een instelling.  

StembiljetMet Chapeau woonkring Oss proberen wij een voorziening voor Beschermd wonen tot stand te brengen. Wij hebben daarvoor al een wachtlijst van 15 personen. 
Het  gaat hierbij om mensen die niet (meer) in een kliniek behandeld hoeven te worden, maar die ook niet kunnen functioneren zonder de aanwezigheid van 24-uurs begeleiding. 
In een Chapeau woonkring hebben de bewoners een eigen zelfstandige woning, waarvan ze de huur zelf betalen uit hun eigen inkomen. In de woonkring, bestaande uit 15 tot 20 woningen, is professionele 24-uurs begeleiding aanwezig, bekostigd uit de gezamenlijke Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) budgetten. Deze vorm is niet duurder dan de traditionele vormen, maar biedt wel meer uitzicht op een volwaardig leven: omstandigheden waarin je in staat bent om voor jezelf doelen te stellen in het leven, waar je elke dag aan kunt werken. Om Chapeau woonkring onder het voetlicht te brengen is het belangrijk de politiek te blijven benaderen, omdat zij gaan beslissen over de bouwlocaties. We hebben dus begin dit jaar de politieke partijen van de gemeente Oss aangeschreven om Beschermd wonen op te nemen in hun verkiezingsprogramma voor 2018. We gaan ná de gemeenteraads verkiezingen, partijen ook uitnodigen om met ons in gesprek te gaan, zodat wij het belang van Chapeau woonkring nader kunnen toelichten.

Heeft u vragen over wat u gelezen hebt of goede ideeën schroom niet, maar laat het ons weten!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Woonkring Oss

Positie Woonkring