Chapeau Woonkringen

DE BESTUURSLEDEN WOONKRING OSS STELLEN ZICH AAN U VOOR:

Op deze plaats kunt u lezen wie de bestuursleden zijn van Chapeau Oss. Optimisme is wat ons motiveert, we zien wat nodig is, worden hierdoor bewogen en komen in beweging. Vooralsnog is de gemeente Oss van oordeel dat er voldoende Beschermd wonen plaatsen voorhanden zijn, dit in tegenstelling tot wat onze wachtlijst laat zien.   
Wij zullen onze inspanningen voortzetten om tot realisatie te komen, maar u begrijpt dat de uitvoering  afhankelijk is van de medewerking van de gemeente Oss.  

Hannie HurkmansHannie Hurkmans (Tilburg 1951) heeft in haar arbeidzaam leven de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige gevolgd binnen de muren van Huize Voorburg in Vught.  Na het behalen van haar diploma verpleegkundige is zij getrouwd met Hans en werd moeder van twee kinderen.  Nadat het jongste kind naar het VWO ging  is zij weer  gaan werken.  Zij was  23 jaar werkzaam  bij dementerende ouderen.  Een lichamelijke handicap was er de oorzaak van dat zij moest ophouden met werken. Ze is een geweldige fijne oma voor haar kleindochter, die ze samen met haar man heeft groot gebracht tot een volwassen zelfstandige vrouw. Sindsdien is zij actief als vrijwilliger bij de GGZ Oost-Brabant met name in de Familie-Raad. Hannie haar kracht is het signaleren van behoeften van de zwakkere in de samenleving. Zij heeft vele jaren ervaring  in de geestelijke gezondheidszorg zowel professioneel en  als moeder van een autistische zoon. Zij is al ruim twee jaar actief  betrokken bij het realiseren  van een Chapeau woonkring in Oss. 


 

Jan van SonsbeekJan van Sonsbeek (1946) Jan is geboren en getogen in Maren-Kessel. Hij is partner van Liesbeth en samen hebben zij drie zonen. Tot 2012 werkte Jan op de boerderij met dieren. De laatste jaren doet hij veel vrijwilligerswerk voor mensen met een psychische achtergrond. Hij is actief bij Ypsilon, dit is een vereniging  die familieleden en naasten van mensen met psychische kwetsbaarheden ondersteund. Hij is al vele jaren voorzitter van de Familieraad van GGZ Oost-Brabant. 
Hij was  altijd al enthousiast  over Chapeau Woonkringen maar tijdens een bezoek onlangs aan de Chapeau woonkring locatie Uden werd hij verrast door de prettige sfeer en aangename rust die daar voelbaar was  zowel bij de begeleiding  als bij de bewoners. 
Jan vindt het belangrijk dat er ook een Chapeau Woonkring in Oss komt,  als een ervaren bestuurder gaat hij zich hiervoor inzetten.

 Jos van Oyen
Jos van Oyen (Helmond, 1948) heeft een achtergrond in de vastgoed beleggingssector. Hij was vele jaren lang actief als directeur van diverse beleggingsinstellingen, zowel beursgenoteerd als in privaat eigendom zoals verzekeraars en pensioenfondsen, ook internationaal. Daarnaast is hij vele jaren actief geweest, ook als zelfstandig ondernemer, in het management van uiteenlopende organisaties. 
Zijn betrokkenheid bij Chapeau is ontstaan vanaf het moment dat de mogelijkheid in beeld kwam om in Uden een woonvoorziening in te richten voor mensen met psychische problematiek, bij de totstandkoming waarvan de ervaringen op zakelijk terrein zeer goed van pas kwamen en die ook in belangrijke mate invloed hadden op de gekozen organisatievorm van de Chapeau woonkringen.
Andere belangstellingen zijn die voor muziek (actief - altsaxofoon -  en passief) en watersport, in het bijzonder het zeilen.
Jos woont in Vlijmen, heeft een vrouw en twee kinderen (die al lang niet meer 'thuis' wonen) en drie kleinkinderen.

 

Corelia den BrokCorelia den Brok (Herpen 1956) na het behalen van het HBO-diploma maatschappelijk werk begon Corelia als  leidinggevende in enkele straten van “het Dorp” te Arnhem, woonwijk waar mensen met een lichamelijke beperking wonen. Aan de Hogeschool Nijmegen volgde ze de opleiding Organisatie, Beleid en Management waarna ze directeur werd in Zierikzee bij de Stichting Schouwen-Duiveland, met woonvoorzieningen voor mensen met een verstandelijke beperking. 
Ze is moeder van een zoon (1994) en woont met haar partner in Nuland. Ze is graag buiten in de natuur. Ze houdt van reizen, heeft veel in Azië gereisd. Corelia voelt zich aangetrokken tot de Advaita Vedanta dit is een filosofische stroming gericht op bevrijding. Met haar ervaring, kennis en positieve instelling, wil ze een bijdrage leveren aan het tot stand brengen van een  Chapeau woonkring in Oss.


Heeft u vragen over wat u gelezen hebt of goede ideeën schroom niet, wilt u ons initiatief steunen?
Laat het ons weten!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Woonkring Oss

Positie Woonkring