Chapeau Woonkringen

NIEUWS VANUIT HET BESTUUR – SEPTEMBER 2018

Afbeelding nieuws vanuit het bestuurOns gebouw is aan de buitenkant bijna af en inmiddels weten alle toekomstige bewoners waar ze precies gaan wonen. De bewoners maken plannen voor de inrichting van hun appartement, wij doen dat voor de gemeenschappelijke ruimtes. Komende week kunnen alle bewoners opnieuw hun appartement bekijken.

 

Sinds mei is de bouw gestaag doorgegaan. Inmiddels zijn is de buitenkant bijna af en zijn de bouwvakkers vooral bezig om het binnen allemaal af te maken.

In juni hebben we alle toekomstige bewoners kunnen vertellen waar ze precies komen te wonen, en op 3 juli tijdens het bouwbezoek zagen we allemaal stralende gezichten toen iedereen in zijn eigen appartement mocht kijken. De aannemer had speciaal voor ons de planning van de werkzaamheden iets aangepast zodat alle appartementen toegankelijk waren. Dat was echt een mooie verrassing!

Inmiddels is het ook niet alleen het bestuur dat druk is met de voorbereidingen. Ook de nieuwe bewoners en zijn/haar kringouders zijn zich aan het voorbereiden. De indicaties beschermd wonen worden bij de gemeente omgezet van Hulp In Natura (HIN) naar een Persoons Gebonden Budget (PGB) en er wordt al nagedacht over de inrichting. Veel bewoners hebben al allerlei ideeën over hoe ze hun appartement gaan inrichten.

Carla en Sandra, de moeders die ons helpen om de kringraad op te zetten, zijn aan de slag gegaan met de mogelijkheden om gezamenlijk het een en ander in te kopen. Dit aanbod zullen de toekomstige bewoners binnenkort ontvangen. Daarnaast gaan zij ook de gemeenschappelijke ruimtes inrichten.

Komende week gaan we voor de 2e keer naar de appartementen. De keukens staan erin en we kunnen gaan inmeten. Waarschijnlijk krijgen we ook te horen wanneer de appartementen opgeleverd worden!

Samen met Buro3o gaan we dan de verdere planning invullen en afspreken vanaf welke datum de begeleiding aan de Hoef start. Ondanks dat veel bewoners bekend zijn bij Buro3o zullen zij met alle bewoners gesprekken gaan plannen om (verder) kennis te maken.