Chapeau Woonkringen

Projectinitiatieven

Nieuwe initiatieven zijn welkom

Chapeau Woonkringen heeft inmiddels al vijf woonvoorzieningen tot stand gebracht voor mensen met psychische problematiek: in Uden (2012), Tiel (2016), Tilburg (2018), Rosmalen (2018) en Vlijmen (juli 2019).

Om nieuwe projecten van de grond te krijgen, zijn initiatieven van belanghebbenden nodig. Chapeau Woonkringen wil dergelijke initiatieven graag ondersteunen. Denkt u dat in uw omgeving behoefte is aan een Woonkring en wilt u daar uw schouders onder zetten? Lees dan onze Leidraad Woonkringen. Dat kan u daarbij op weg helpen en u laten zien wat u dan zoal tegenkomt. 

Wilt u actief aan de slag voor het realiseren van een nieuwe Woonkring, neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen dan samen met u de mogelijkheden daarvoor onderzoeken. Wij werken met een Algemeen programma van Eisen, waar onze uitgangspunten in staan met betrekking tot de woningen en een Programma van Eisen Zorg, waar onze uitgangspunten in staan die wij hanteren bij het kiezen van de zorgaanbieders waar wij mee werken.

Projecten in de ontwikkelfase

Beek

In de gemeente Beek werkt de stichting Chapeau Woonkring Beek aan de totstandkoming van een woonkring. De gemeente Beek staat hier zeer positief tegenover. Met een ontwikkelaar / investeerder wordt gesproken over een concreet project. Meer informatie daarover volgt zo spoedig mogelijk.

Deventer

In de gemeente Deventer is het bestuur van de stichting Chapeau Woonkring Deventer actief op zoek naar mogelijkheden tot realisatie van een woonkring. De woningcorporaties Ieder1 is positief over de mogelijkheid tot realisatie in de nieuwbouwwijk Steenbrugge. Het overleg over de concretisering van dit plan gaat door.

Hoofddorp / Haarlemmermeer

Stichting Chapeau Woonkring Haarlemmermeer heeft met Woningcorporatie Eigen Haard een intentieovereenkomst gesloten. De gemeente Haarlemmermeer staat zeer positief tegenover dit initiatief.

Eigen Haard gaat in de wijk Wickevoort (Cruquius) een aantal woningen realiseren waarin wij een woonkring kunnen onderbrengen. Een precies tijdstip staat nog niet vast, dit hangt af van het bouwtempo in dit ontwikkelingsgebied. 

Montfoort

Een groepje ouders van mensen, kwetsbaar voor psychose, zoekt mogelijkheden voor realisatie van een woonvoorziening in de gemeente Montfoort. Stichting Chapeau Woonkring Montfoort overlegt hierover met de gemeente Montfoort en woningcorporatie GroenWest. 

Oss

De initiatiefnemers van Chapeau Woonkring Oss proberen in deze gemeente een woonvoorziening tot stand te brengen. Aan alle kanten wordt gewerkt aan het vinden van draagvlak om tot realisatie te komen. De behoefte daaraan is zeer groot. Nu nog een bouwmogelijkheid vinden, of een bestaand complex dat eventueel kan worden aangepast.

Waalwijk

Met woningcorporatie Casade en de gemeente Waalwijk wordt nagegaan welke mogelijkheden er zijn om in de komende periode ook in deze gemeente een woonkring te realiseren. Qua doelgroep zal de nadruk daarbij liggen op mensen met ASS (autisme spectrum stoornis).

Gerealiseerd

In Vlijmen (gemeente Heusden) realiseert woningcorporatie Woonveste een woonvoorziening, waarvan de bouw in maart 2018 is gestart, met een verwachte oplevering eind 2e kwartaal 2019. De woonvoorziening maakt deel uit van een complex van 50 woningen, gelegen aan de Nassaulaan in Vlijmen. De vleugel aan de zijde van de Nassaulaan, bestaande uit 17 zelfstandige woningen en een gemeenschappelijke ruimte, is bestemd voor de woonkring. De begeleiding van de bewoners is opgedragen aan ASVZ.

In Rosmalen, gemeente 's-Hertogenbosch, is aan De Hoef, nabij het NS-station Rosmalen, door woningcorporatie Woonveste een woonvoorziening gerealiseerd met 26 zelfstandige woningen voor jongvolwassenen met ASS (Autistme Spectrum Stoornis), waar zij onder begeleiding zelfstandig kunnen gaan wonen. Het ouderinitiatief heeft de begeleiding van de bewoners opgedragen aan Buro3o. De bouw is in november 2018 opgeleverd.

In Tiel, in de wijk Passewaaij, is met woningcorporatie Kleurrijk Wonen een woonvoorziening gerealiseerd voor 16 bewoners in de wijk. Het gebouw bestaat uit 28 appartementen, opgeleverd in 2016. Daarvan zijn er 18 voor Chapeau Woonkring LingeErf, voor 16 individuele bewoners en twee als gemeenschappelijke ruimte. Lees meer op de internet pagina's van Chapeau Woonkring LingeErf.

Aan de Goirkestraat in Tilburg heeft de Tilburgse Woonstichting Tiwos een prachtig gebouw gerealiseerd, dat sinds maart 2018 wordt bewoond, door 19 bewoners met een indicatie voor Beschermd wonen.

In Uden, in het plan Velmolen-Oost, is door Wooncorporatie Area een wooncomplex gebouwd, bestaande uit 28 appartementen, opgeleverd in mei 2012. Daarvan zijn er 16 voor Chapeau Woonkring Uden. Dit is het eerste project van onze stichting. Van deze 16 appartementen is er één ingericht als gemeenschappelijke huiskamer. De realisatie is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Noord-Brabant. Meer informatie over dit project kunt u onder Woonkring Uden vinden.

Wachtlijst

Aanmelding als kandidaat-bewoner is mogelijk, maar er geldt een wachtlijst. De toelating is onderworpen aan een selectieprotocol. Meer bijzonderheden over de toelatingsprocedure vindt u op de pagina Onze werkwijze.

Bent u, of is iemand wiens belangen u behartigt, mogelijk kandidaat voor een van deze woningen, vul dan een aanmeldingsformulier in of stuur een e-mail.

Positie Woonkring