Chapeau Woonkringen

Projectinitiatieven

Nieuwe initiatieven zijn welkom

Chapeau Woonkringen heeft inmiddels al vijf woonvoorzieningen tot stand gebracht voor mensen met psychische problematiek: in Uden (2012), Tiel (2016), Tilburg (2018), Rosmalen (2018) en Vlijmen (juli 2019).

Om nieuwe projecten van de grond te krijgen, zijn initiatieven van belanghebbenden nodig. Chapeau Woonkringen wil dergelijke initiatieven graag ondersteunen. Denkt u dat in uw omgeving behoefte is aan een Woonkring en wilt u daar uw schouders onder zetten? Lees dan onze Leidraad Woonkringen. Dat kan u daarbij op weg helpen en u laten zien wat u dan zoal tegenkomt. 

Wilt u actief aan de slag voor het realiseren van een nieuwe Woonkring, neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen dan samen met u de mogelijkheden daarvoor onderzoeken. Wij werken met een Algemeen programma van Eisen, waar onze uitgangspunten in staan met betrekking tot de woningen en een Programma van Eisen Zorg, waar onze uitgangspunten in staan die wij hanteren bij het kiezen van de zorgaanbieders waar wij mee werken.

Projecten in de ontwikkelfase

Beek

Helaas hebben we moeten besluiten om de ontwikkeling van de Chapeau Woonkring in Beek te stoppen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deventer

In de gemeente Deventer is het bestuur van de stichting Chapeau Woonkring Deventer actief op zoek naar mogelijkheden tot realisatie van een woonkring. Deze woonkring kent qua problematiek een gemengde groep toekomstige bewoners. De woningcorporatie Ieder1 is positief over de mogelijkheid tot realisatie van een Woonkring in de nieuwbouwwijk Steenbrugge door stikstof en andere omstandigheden is de bouw op deze locatie vertraagd. Er wordt ook naar andere bouwlocaties gekeken.

Hoofddorp / Haarlemmermeer

Stichting Chapeau Woonkring Haarlemmermeer heeft met Woningcorporatie Eigen Haard een intentieovereenkomst gesloten. De gemeente Haarlemmermeer staat zeer positief tegenover dit initiatief. Deze Woonkring kent qua problematiek een gemengde groep toekomstige bewoners.
Eigen Haard gaat in de wijk Wickevoort (Cruquius) een aantal woningen realiseren waarin wij een woonkring kunnen onderbrengen. Een aantal ontwikkelingen heeft ervoor gezorgd dat de bouw van het totale project in Wickevoort grote vertraging oploopt. We blijven in overleg met Eigen Haard om ervoor te zorgen dat er ook in de Haarlemmermeer een Chapeau Woonkring komt.

Montfoort

Een groepje ouders van mensen, kwetsbaar voor psychose, zoekt mogelijkheden voor realisatie van een woonvoorziening in de gemeente Montfoort. Stichting Chapeau Woonkring Montfoort overlegt hierover met de gemeente Montfoort en woningcorporatie GroenWest. Net zoals in andere gemeentes ligt de bouw van sociale woningen in Montfoort stil, ondanks het grote tekort hieraan. Binnen afzienbare tijd zal weer een gesprek gepland worden met de (nieuwe) wethouder, met de woningbouwvereniging en met een particuliere organisatie. En we willen ons ook gaan oriënteren of er mogelijk in de provincie Utrecht of Zuid Holland in woonplaatsen buiten Montfoort, zoals bijvoorbeeld Woerden, wèl mogelijkheden zijn. 

Oss

De initiatiefnemers van Chapeau Woonkring Oss proberen in deze gemeente een woonvoorziening tot stand te brengen. Deze woonkring kent qua problematiek een gemengde groep toekomstige bewoners.
Aan alle kanten wordt gewerkt aan het vinden van draagvlak om tot realisatie te komen. De behoefte daaraan is zeer groot. Nu nog een bouwmogelijkheid vinden, of een bestaand complex dat eventueel kan worden aangepast. 

Waalwijk

Met woningcorporatie Casade zijn er vergevorderde gesprekken over de realisatie van een Chapeau Woonkring in Waalwijk. Qua doelgroep zal de nadruk daarbij liggen op mensen met Ass (autisme spectrum stoornis). Zeer binnenkort hierover meer. 

Gerealiseerd

In Vlijmen (gemeente Heusden) hebben op 1 juli 2019 17 bewoners hun intrek genomen in hun appartement aan de Nassaulaan. De woonvoorziening maakt deel uit van een complex van 50 woningen, waarvan er 17 bewoond worden door bewoners van Chapeau en er een gemeenschappelijke huiskamer is voor deze bewoners. Dit complex is tot stand gekomen in samenwerking met woningcorporatie Woonveste. De begeleiding van de bewoners wordt geleverd door ASVZ. Deze woonkring kent qua problematiek een gemengde groep bewoners. Meer informatie over dit project kunt u onder Woonkring Heusden vinden. 

In Rosmalen, gemeente 's-Hertogenbosch, is aan De Hoef, nabij het NS-station Rosmalen, door woningcorporatie Woonveste een woonvoorziening gerealiseerd met 26 zelfstandige woningen voor jongvolwassenen met Ass (Autisme spectrum stoornis), waar zij onder begeleiding zelfstandig wonen sinds december 2018. Het ouderinitiatief heeft de begeleiding van de bewoners opgedragen aan Buro 3o. Meer informatie over dit project kunt u onder Woonkring Rosmalen vinden. 

In Tiel, in de wijk Passewaaij, is met woningcorporatie Kleurrijk Wonen een woonvoorziening gerealiseerd voor 16 bewoners in de wijk. Het gebouw bestaat uit 28 appartementen, opgeleverd in 2016. Daarvan zijn er 18 voor Chapeau Woonkring LingeErf, voor 16 individuele bewoners en twee als gemeenschappelijke ruimte. De begeleiding van de bewoners gebeurt door Buro MAKS. Lees meer op de internet pagina's van Woonkring LingeErf.

Aan de Goirkestraat in Tilburg heeft de Tilburgse Woonstichting Tiwos een prachtig gebouw gerealiseerd, dat sinds maart 2018 wordt bewoond door 19 bewoners. De begeleiding van deze bewoners gebeurt door Buro MAKS. Meer informatie over dit project kunt u onder Woonkring Tilburg vinden. 

In Uden, in de wijk Velmolen-Oost, is door Wooncorporatie Area een wooncomplex gebouwd, bestaande uit 28 appartementen, opgeleverd in mei 2012. Daarvan zijn er 16 voor Chapeau Woonkring Uden, waarvan er één in gebruik is als gemeenschappelijke huiskamer. De begeleiding van de bewoners gebeurt door ASVZ. Meer informatie over dit project kunt u onder Woonkring Uden vinden.

Wachtlijst

Aanmelding als kandidaat-bewoner is mogelijk, maar er geldt een wachtlijst. De toelating is onderworpen aan een selectieprotocol. Meer bijzonderheden over de toelatingsprocedure vindt u op de pagina onze werkwijze.

Bent u, of is iemand wiens belangen u behartigt, mogelijk kandidaat voor een van deze woningen, vul dan een aanmeldingsformulier in of stuur een e-mail.

Positie Woonkring