Chapeau Woonkringen

Op maandag 8 april werd de huurovereenkomst voor 18 appartementen aan de Nassaulaan in Vlijmen getekend door Eric van den Einden, directeur van Woonveste en Theo Nelissen en Ton Krols namens het bestuur van  Chapeau Woonkring Heusden.

Vanuit Woonveste werd door Eric van den Einden aangegeven dat het past in de visie van Woonveste om vanuit hun maatschapppelijke betrokkenheid te bouwen voor de doelgroep van Chapeau. Voorts nam Theo Nelissen nog het woord namens Chapeau Woonkring Heusden om een ieder te bedanken om tot dit punt te komen. Ook kreeg het bestuur van Chapeau Heusden de officiële vlag overhandigd van Joep Munnichs namens de koepel Chapeau Woonkringen. 

2019 04 08 ondertekening huurcontract Vlijmen 012019 04 08 Ondertekening huurcontract Vlijmen 03

2019 04 08 Ondertekening huurovereenkomst Vlijmen 042019 04 08 Ondertekening huurcontract Vlijmen 02

Op woensdagavond 3 april vond er een bijeenkomst plaats van 'Buurt Bestuurt op de Vliedberg' in Vlijmen. Tijdens deze druk bezochte bijeenkomst vertelde Henk Willems (bestuurslid Chapeau Heusden) over de op handen zijnde oplevering van de Chapeau Woonkring in het appartementencomplex aan de Nassaulaan. Janpaul Franken lichtte vanuit ASVZ toe hoe de begeleiding eruit zal komen te zien. 

20190403 201421 20190403 201440

Wethouder Peter van Steen van de gemeente Heusden heeft op woensdag 20 februari een bezoek gebracht aan het appartementencomplex in aanbouw in Vlijmen, waar binnenkort 17 bewoners van Chapeau hun intrek zullen nemen. Hij werd verwelkomd door twee leden van het bestuur van de lokale woonkring Chapeau Heusden en twee medewerkers van de landelijke koepelstichting Chapeau Woonkringen. Een medewerker van BAM en een medewerker van Woonveste hadden tijd vrij gemaakt om de aanwezigen bij te praten en vervolgens een kijkje te nemen op de bouw. En zij hadden goed nieuws te melden: de bouw verloopt keurig volgens schema en de oplevering zal vooralsnog gepland zijn begin juli.

Een korte impressie:

 

20190220 bezoek bouw gevelaanzicht image00022

image00003image00004

image00006image00007

image00008image00012

190220 bezichtiging woningimage00020

image00017

Op maandag 11 februari heeft er in de Caleidoscoop in Vlijmen-Vliedberg een informatiebijeenkomst plaats gevonden voor de toekomstige bewoners, hun naasten en andere geïnteresseerden over de stand van zaken met betrekking tot de Chapeau Woonkring Heusden. 

Nadat iedereen welkom was geheten, werden het bestuur van de woonkring en de bewoners aan elkaar voorgesteld. Hierna werd één en ander verteld over hoe de dagelijkse begeleiding door ASVZ eruit komt te zien. Vervolgens werden de appartementen toegelicht: de indeling, welke voorzieningen er zijn en de toe-komstige huisnummers (Nassaulaan 6 t/m 6w). Alle toekomstige bewoners zijn uitgenodigd aan te geven in welk appartement hij of zij wil gaan wonen. 

Tot slot is er nog wat verteld over de stappen die gezet moeten worden voor wat betreft de toelatings-procedure bij Chapeau en parallel daaraan het indicatietraject via de (regio)gemeente Tilburg. Meer informatie over dit laatste is terug te vinden op de site. 

Na alle informatie was het hoog tijd om een kijkje te gaan nemen op de bouw en kon iedereen de appartementen en de toekomstige gezamenlijke huiskamer / keuken van van binnen bekijken. 

De bouw vordert gestaag en de oplevering is voorzien begin juli.

Het bestuur zal alle aanwezigen nog de informatie toesturen die op de bijeenkomst is besproken. 

Sinds enkele dagen ligt er sneeuw in Vlijmen. Voor sommige werkzaamheden, niet alle, betekent dat enige vertraging. Deze foto is genomen op vrijdag 25 januari. In de bouwplanning is al rekening gehouden met een aantal dagen 'onwerkbaar weer', want elke winter zijn er wel dagen dat door de kou niet kan worden doorgewerkt. Dus deze koudeperiode hoeft niet direct te leiden tot een vertraging in de geplande oplevering, dat moeten we nog afwachten. We hopen nog steeds op begin juni! Klik hier voor een kleine fotoreportage van december 2018.

190125 Vlijmen Nassaulaan